Jak vybrat nejvhodnější kreditní kartu

20.11.2013 19:57

Současná nabídka kreditních karet je pestrá a zákazník by si měl ujasnit, jaká kritéria jsou pro něj při výběru prioritní. Nenechte se zlákat poutavou reklamou. Zamyslete se, jaké výhody ve skutečnosti využijete a jaké formy nákladů s konkrétní kartou souvisí.

Ve skutečnosti je výběr karty v první řadě omezen, a to ze strany vydavatelů. Jedná se o úvěrový produkt a žadatel mus

í splnit určené podmínky. Jednoduše tedy řečeno, to že si vyberete ideální kartu, neznamená, že ji 

automaticky dostanete.

Dalším zásadním parametrem, na který byste se měli při výběru vhodné karty zaměřit, jsou poplatky. Fixní poplatky za vedení účtu jsou samozřejmostí. Jejich výše se liší podle typu karty a může se pohybovat v rozmezí pár stokorun až několika tisíců. Poplatky spojené se samotným užíváním jsou také různého druhu. Vzhledem k tomu, že kreditní karty jsou určené především k bezhotovostním platbám, za tyto transakce mohou být poplatky nastaveny lákavě nízko, dokonce zpravidla nulové. Ovšem při výběru hotovosti počítejte už s poplatky vysokými. Některé karty nabízí v současnosti službu CashBack, která se klientům pro výběry hotovosti s minimálními poplatky vyplatí. Samotné úrokové sazby se pohybují v rozmezí 10 – 30% v závislosti na typu karty a doplňkových službách.

Předností kreditních karet je možnost čerpání úvěru bezúročně, zpravidla po dobu až 45 dní. Aktuálně jsou nabízeny i typy karet s delším obdobím.

TOPlist